Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Saturday, November 27, 2010

Ragbi dan xde mood

gile lah.... bukan masalah penat main ragbi harini. masalah kene titik kaw kaw. team black menang bodo bodo je. team biru forwrd dah cantik. masuk backline je sume terabur.

hadehhh. gua dahla injury haritu pun x elok lagi. ni kene lagi pulak dah tadi.

nilah susah kalau strapping main bedal je. x ikot yg betol. mmg sakit la woiiii. pejadahnye.

harini ada selection untuk main Bintulu 10 side. tournament start hari sabtu kot. hahhaha. mmg x dapek den koban kek ekau.

habis main, dengan kaki calar balar pegi makan kat kedai nasik goreng ayam dm entri sebelum ni. pehhhhh..

gile babi....

aku 2pinggan.

apis 2pinggan.

2 orang makan = 4 pinggan. memang puas hati la woi! zasssssss.

duk lepak lepak sambil mkn ngn apis, gua tengok hari nak cam nak ujan, akhir kate, gua pun chau. gua cam bese ah. merempit di hening malam. kehkehkehkeh

nak tangkap gambar pun rase cam malas je pasal tepon duk dalam beg. yela... tepon dalam beg. tangan gua dalam poket. x ke jauh tu wehhhh. haisehhhhmennnnn.

kehkehkehkehkeh :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Blackberry - Playbook



here it is peeps!!

the Playbook. its a Blackberry first tablet developed by Research In Motion (RIM).

sekarang ni makin banyak pulak kan tablet yang keluar sejak Ipad dihasilkan. yang paling banyak sekali dapat sambutan macam biasa lah. dah tentu Apple Ipad.

tapi banyak jugak developer lain punya yang jadi famous. contoh macam Samsung Galaxy Tab, China Ipad (Android) dan paling latest sekali keluaran Blackberry yang memang terkenal dikalangan orang banyak duit. wakakakakakakka

yang dari China punya memag agak terbahek la. dahla pakai Android (yg memang dikenali kerana mantopsss), siap ada yg pakai froyo lagi woi!!!! peh. giler wa cakap lu. konfem konfem murah.

agak agak korang nak beli satu yang murah murah punye china Ipad ni, jgn segan boleh cari aku. :P

memang power la China ni.


Nak tengok China Ipad Froyo, tekan sini :))




 
Blackberry Playbook review

nice eh? dah macam bb 9800 yg xde keypad.


apa yang menarik sangat pasal tablet ni? meh sini nak cite

7-inch LCD, 1024 x 600, WSVGA, capacitive touch screen with full multi-touch and gesture support
BlackBerry Tablet OS with support for symmetric multiprocessing
1 GHz dual-core processor
1 GB RAM
Dual HD cameras (3 MP front facing, 5 MP rear facing), supports 1080p HD video recording
Video playback: 1080p HD Video, H.264, MPEG, DivX, WMV
Audio playback: MP3, AAC, WMA
HDMI video output
Wi-Fi – 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 2.1 + EDR
Connectors: microHDMI, microUSB, charging contacts
Open, flexible application platform with support for WebKit/HTML-5, Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, POSIX, OpenGL, Java
Ultra thin and portable:
Measures 5.1″x7.6″x0.4″ (130mm x 193mm x 10mm)
Weighs less than a pound (approximately 0.9 lb or 400g)
RIM intends to also offer 3G and 4G models in the future.



dilengkapi dengan kamera belakang 5mp full HD dan 3mp full HD kat bahagian depan memang tentu tentu la clear habis kalau dah HD ni kan. xpayah sampai 12mp macam Satio pun dah puas hati aku rase. 

yang paling gile sekali ialah processor dia. 1GHz DUAL CORE!!!!!!!!!!

sekarang ni yang paling power pun untuk handheld devices baru 1Ghz One Core je contoh yang dipakai oleh HTC Desire ngn Sony Ericsson Xperia X10.

tablet Blackberry ni jugak digunakan dalam klip video Dirty Bit. chek it out yawww.


kalau dah dual core ni memang multi tasking xkan jadi masalah lah kan sebab blackberry pun dah dikenali ramai pasal issue hang dan lag dia. 

Screen WSVGA (Wide Super Video Graphics Adapter) ni dah boleh lawan Super AMOLED (Active Matrix Organic LED) dari Samsung dah nampak gaya. 


untuk spec penuh Apple Ipad, tekan sini :))
untuk spec penuh Samsung Galaxy Tab, tekan sini :))

untuk perbandingan Apple Ipad VS Samsung Galaxy Tab, tekan sini :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Black Eyed Peas - The Beginning

Album cover for The Beginning by B.E.P

WOOT WOOT!!!


everybody knows who Black Eyed Peas is. No need to tell! hahhaha.

their funky songs then came along with their attitude on board is the shizzel!.

despite Fergie being separated away from the group not long ago before came with the THE END, they will certainly have a major comeback with this new shite.

its a good for shite for sure. LOL.

here;s the list of the tracks that will be included with the group's sixth album.



"The Time (Dirty Bit)"
"Light Up the Night"
"Love You Long Time"
"XOXOXO"
"Someday"
"Whenever"
"Fashion Beats"
"Don't Stop the Party"
"Do It Like This"
"The Best One Yet (The Boy)"
"Just Can't Get Enough"
"Play It Loud"

from what i heard of The Time (Dirty Bit), its kind of like REALLYYY going into club style. Its becoming more of a Dj Chuckie and LMFAO beat. 

For sure lah electro hip hop kind of beat is what i meant.


The Black Eyed Peas



here's what they have to say;

"[The album] refers to what is actually happening in the world right now," said will.i.am. "The Beginning is symbolic of adopting new technologies, such as augmented reality, 3D, and 360 video. It's also about being experimental and taking songs we've liked from the past and playing around with sick, crazy beats." Taboo added, "This album is the beginning of a new era of Pea world domination -- fasten your seat belts pea-ple enjoy the ride."

 want to download this album? click here :))

Baca Lebih Lanjut / Read more

Thursday, November 25, 2010

Sara Bareilles - Kaleidoscope Heart

Previous post i did mention about Corinne Bailey Rae's latest new album - The Sea which you can continue reading it here.

Now, its about Sara Bareilles latest album Kaleidoscope Heart. im sure everybody knows what a kaleidoscope isn't it?


back in the good old days

ala... the one that we used to make back in the old good time of primary school. hahahhahaa

thinking about that again makes me even wonder what do these kids nowadays learn in school. is it the same??


nice eh?

euw comel! hahahahha

VS


canggih budak sekarang ni.


naahhh. IDTS. Today is the modern world. Kids have PSP now. unlike us babe. hehehehhee. :)


So who is she? Who is Sara Bareilles? never even heard of her before? hehs.

if you havent heard of her before, YOU ARE DEFINITELY ONE OF THOSE NERDY "SKEMA AYAM" KIND OF PEOPLE. ROFL!!


Bareilles at De Melkweg, Amsterdam, the Netherlands, 16th June 2008




Sara Beth Bareilles (born December 7, 1979) is an American singer-songwriter and pianist. She achieved mainstream success in 2007 with the hit single "Love Song", which brought her into the number one spot on the Billboard Pop 100 chart. Bareilles' vocal range registers from contralto to mezzo-soprano. She has sold over 1 million records worldwide.


Sara Bareilles performing Love Song in her music video


Bareilles was born and raised in Eureka, California, the youngest of three daughters of Bonnie Halvorsen (née Capellas), a funeral home worker, and Paul Bareilles, an insurance adjuster.

Continue reading about her here


Love Song music video by Sara Bareilles



Kaleidoscope Heart is the third studio album and second major label album by singer-songwriter Sara Bareilles, which was released September 7, 2010. The album debuted at number one on the Billboard 200, selling 90,000 copies in its first week. It has sold 162,456 copies

continue reading about this album here

Studio album by Sara Bareilles




Sara Bareilles performing King Of Anything


Kaleidoscope Heart Track List :-
  1. "Kaleidoscope Heart" – 1:02
  2. "Uncharted" – 3:35
  3. "Gonna Get Over You" (Bareilles, Sam Farrar) – 4:16
  4. "Hold My Heart" – 4:33
  5. "King of Anything" – 3:27
  6. "Say You're Sorry" – 3:41
  7. "The Light" – 4:23
  8. "Basket Case" – 4:12
  9. "Let the Rain" – 3:40
  10. "Machine Gun" – 4:08
  11. "Not Alone" – 3:42
  12. "Breathe Again" – 4:58
  13. "Bluebird" – 4:04
Want to download this? click here :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Corinne Bailey Rae - The Sea

Today im going to blog about this impressive album from Corinne Bailey Rae titled The Sea.

Im sure that not many people know about this girl unless its Taylor Swift. DUH!

LOL.

a little introduction about her pleaseee. :)



Corinne Bailey Rae at Divan du Monde, Paris, January 2009

Corinne Bailey Rae (born Corinne Jacqueline Bailey on 26 February 1979) is a British singer-songwriter and guitarist from Leeds, who released her debut album Corinne Bailey Rae in February 2006. Bailey Rae was named the number-one predicted breakthrough act of 2006 in an annual BBC poll of music critics, Sound of 2006. She became the fourth female British act in history to have her first album debut at number one. Bailey Rae was nominated for Grammy Awards and BRIT Awards, and has won two MOBO Awards and an Album Of The

Corinne Bailey Rae at Esplanade Theater

Year Grammy and Best Contemporary Jazz Album for her work as a featured artist in Herbie Hancock's River: The Joni Letters. Bailey Rae was married to fellow musician Jason Rae from 2001 until his death in 2008. Bailey Rae released her second album, The Sea on 26 January 2010, after a hiatus of nearly two years. Tracks on the new album have been produced by Steve Brown and also Steve Chrisanthou (who produced her debut album in 2006). She has sold 4 million albums, with her two albums combined, worldwide. Bailey Rae was nominated for the 2010 Mercury Prize for Album of the Year for The Sea.

-Source from Wikipedia-


The album is really tight. Wonderful songs every here and there. I think everyone should have this on their Ipod instead of Fall Out Boy. LMFAO!




No.TitleWriter(s)Length
1."Are You Here"  Corinne Bailey Rae4:13
2."I'd Do It All Again"  Rae3:08
3."Feels Like the First Time"  Rae, Steve Brown3:13
4."The Blackest Lily"  Rae3:38
5."Closer"  Rae4:17
6."Love's on Its Way"  Rae3:55
7."I Would Like to Call It Beauty"  Rae, Philip Rae4:19
8."Paris Nights/New York Mornings"  Rae3:51
9."Paper Dolls"  Rae3:20
10."Diving for Hearts"  Rae, Jennifer Birch4:51
11."The Sea"  Rae
     4:05

Want to dowload this? click here :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Tuesday, November 23, 2010

Pitbull - Bon Bon

wahhhhhh!

sedap pulak lagu ni. macam suruh orang bom bom bom je. ke pitbull lapar roti boom??

aku keliruuu. kekekekekekkekeke

btw, awek awek dalam ni macam biase lah. HOWT STUFF!





credit to Ijat Sigur :)

nak download video ni? tekan sini. :)) (1280x720 HD)
nak download lagu ni? tekan sini. :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Macam macam hal. :)

peh... hari isnin aku baru abis satu paper. balik balik punye penat. hish...

xleh jadi ni... nak x nak memang kene tido. x dapat la jep gua nak tahan.

tapi sebelum aku rase mengantuk nak tido tu, pergi bawah beli nasik. hahahahahhaa. memang skill menanam aku menjadi la an nasik cas 2 inggit je. kehkehkehkehkeh

dah penat makan, dah penat isap roks, gua bantai tido. hakalah... tido punye tido x pat lelap la pulak... las las gua bedal 2-3 dota kat garena, baru dpat tido.

tengah gua syok syok duk tekel Maria Ozawa kat pavilion, gua dikejut oleh beruk due ekor yg dipanggil Ezwan Aziz dgn Ijat Sigur. haramjadah....

lagu satu nombor je nak cukup nombor tepon Maria gua nak dapat, dah kene kacau... choi choi choi.

dorang ajak gi makan bakso pulak dah... haih. mengenangkan perut gua yang kembali lapar setelah bangun tido, gua pun siap siap nak gerak. berbekalkan Ex5 aku dn Modenas Kriss pejal, kami merempit tgh tgh malam menuju ke kedai bakso.

sebelum nak sampai pot bakso, Ijat pegi jumpe pakcik usop sewe kerete dekat roundabout. gua bebulu la an pasal gua dah telajak. patah balik lah kejenye. haisehhhh.

sampai kat tempat bakso dah dekat kul 11. nasib acik tu bukak lagi. biase penuh je tempat tu kalau pergi, sebab dah malam sgt kot tu org dh kurang.

cari pot baik punye dekat kerusi panjang, order bakso special dgn soto special. sorang semangkuk.


ini memang layannnnn!

PEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!


Si Wan kebulur
Si Ijat bangangg


MEMANG LAYAN LA AN!

duk syok syok lepak, sambil borak borak. buat aku kelaparan dn buat aku hisap kuah bakso tu. nice!

ini baru betul x membazir woi! ahhahahha


Sebenanye tujuan lepak malam ni pasal Ezwan Aziz dah nak balik harini. boleh plak dah awek suh balik.....

hajat nak lepak sesame. wa bebulu beb. tapi xpela... bende dah jadi kot. kehkehkehkehkeh.

balik lepak, aku ajak la si wan ngn ijat lepak bilik aku. yela... sempena malam last an? sok membe dah nak gerak. jumpe balik mmg tahun depan la.

pujuk pujuk punye pujuk pun x dpt lagi. mcm mcm care dah aku ngn ijat pakai nak cocok si bodo gemuk tu lepak, masih jugak melawan. hish.

mcm mcm alasan si celake tu. nak plan keje banyak la, apela, nak kemas la. phundecks!

las las, aku ngn ijat wat keputusan nak lepak ngn wan nak tengok skit bende babi ape yg die duk sibuk smpai x nak lepak bilik gua.

sampai kat bilik fifi, aku tengok xde la bende yg die nak buat. si fifi duk layan Puki Poker kat Facebook.

boleh plak dah si wan bawak PES duk main kat bilik fifi. gua pun rilek je la duk layan msg. las las gua tak tahan tengok bantal sedap duk goda gua, gua pun lentok.

beruk main PES

bahek punye lentok gua x ingat dunie dah. zasssssssss!

las las gua terjage pukul 4 lebeh. bangun tido, ijat ngn fifi teman gua lepak lepak. macam macam cerite kluar. adehhhh. kehkehkehkeh

gua pegi ruang tamu umah, nampak si wan duk membute atas kerusi. BABI!

tangan kat mane tu wehhhh. wakkakakaakakka


malam tadi kemain duk cakap bz la ape la xleh nak lepak la. ni duk layan tido selambe pulak?????




CHETPOOODAHHHHH!
ijat bagi cadangan breakfast sarapan nasi kerabu dekat Desa Ilmu. guapun pegi angkat motor pejal pegi lenjan buat beli nasik kerabu.

aku, ijat, wan, fifi.

pusing sampai ke hujung Kota Samarahan duk kalut cari nasik xde. ijat sial bawak pusing pusing.

last last, beli nasik, kuih, bawak pegi makan kat Warung 2000.

sampai warung, bedal lagi roti canai, air bergelas gelas. duk syiok lepak lepak, borak borak, dah kul 8.30

wan nye flight kul 11 japgi, kami pun mengangkat punggung meninggalkan warung.

sampai kat pintu masuk UNIMAS, pak gad haramjadah tu duk sebok cakap xleh masuk la, bukan student la ape lancau la. wadefak?????

sticker student ade, kad matrik ade. ape lagi die nak??? bulu kotey?

haiseh... spoil la sial mood hepi gua ngn bebudak.

gamba masa pagi xde pasal tepon gua abes bateri pulak dah. haisehhhhmennnnn.
ape apehal pun, gua arap si wan ngn si fifi selamat sampai KL. :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Sunday, November 21, 2010

ragbi dan nasik. yeahhhhh :))

petang sabtu tadi aku pegi main ragbi dekat Padang Song Kheng Hai, Kuching kat Kuching Rugby Footbal Club. sini memang syiok la. tiap tiap minggu ada game.

sapa sapa nak main, datang bawak but, suar, baju, dah buleh main dah. memang care an? hehehehe


penat dowh main 2 jam x benti. kehkehkehkeh
duk belakang isap okok, kat depan nanti kene maki.
mula mula sikit  
lepas tu ramai pulak dah.
si gemuk bodo tau makan je. wkkakakakaka
ini + 100 plus = HO LIAO!
aku, dan, pijan, wan


ben ngn amir
dah penat main, kita lepak jap makan dulu mana yang patut. hahahahaha. :D
Baca Lebih Lanjut / Read more

Saturday, November 20, 2010

Ip Man sket braderrrrr

halu halu halu! hehehehe. asalamualaikum dan salam sejahtera. hehehhee.

gua baru lepas marathon cite ip man dalam laptop gua nehhh.

ip man 1
ip man 2
ip man 3



overall memang terbaek lah citer die. nice one. tapi bila gua google, xdela seratus peratus betul citer tu rupenye. part yang die lawan ngn askar jepun 1 by 1 tu x wujud pun. hehehehe. xpela. stended la cite.

ip man 3 ni kureng sket la feel pasal yang hero tu dah tukar. adehhhh.

cite kalau x pompangpompang mane nak layan.. kan ? hehehee.

dah dah. masa untuk stadi bai. :))
Baca Lebih Lanjut / Read more

Friday, November 19, 2010

selamat pagi nasi lemak!!! :D

wahhhhhh. harini gua bangun awal la bai. alhamdulillah. kekekekekke

pagi pagi lepas solat subuh, gua berjalan menggunakan motor ex5 gua yang hensem pergi mencari nasi lemak untuk dibedal.

hajat nak cari roti canai pagi td, tp apekan daya.... kedai tu x nak jual roti canai die plak dahhhhh. adehhhh. :((

dek kerana lapar, aku ngn nuar pegi merempit beli nasik lemak. nice!

nasi lemak + lauk ayam + kuih 2 inggit seploh biji + roti bakar. hebattttttt brooo.

sedappnyeee. kempunan kempunan....
nasi lemak, roti bakar, limau panas, kuih. terbaikkk!
warung pepagi pun lengang lagi ha wehhh

hai. nama saya anwar. saya suka korek. kehkehkehkeh

hai. nama saya adib. saya suka solat. kehkehkehkeh

kedai siang siang corner pun xde orang lagi ha weh. kami bangun awal!
 
duduk lepak dekat sejam lebih duk layan cite fatimah juling kat astro prima.

feeeeeewittttt!!!!!! awek belakon jadi fatimah tu gile howt stuff woi! hehehehehehhe : P


Baca Lebih Lanjut / Read more

Pitbull ft T-Pain - Hey Baby (Drop It To The Floor)

tengah malam malam ni gua rasa mengantuk pulak... tapi banyak lagi nota nak kene baca. maklumlah...
exam pun ada lagi 3 paper bro. mau x gile aku. 3 paper dalam seminggu. dayumm!!



hehehe. xpela. rest 5 menet dulu. dalam rest ni, aku dengar lagu Pitbull yang baru. NICE! LOL.


title - Pitbull ft T-pain - Hey Baby ( Drop It To The Floor)
duration - 3:24



nak download lagu ni? tekan sini. :)) 


Baca Lebih Lanjut / Read more

Thursday, November 18, 2010

Seventeen’s Roxy Summer Splash

ni pengalaman yang aku dpat masa pergi Seventeen’s Roxy Summer Splash 2008 dulu.
saje nak letak balik entry ni pasal blog aku yang lama dah terlalu tua sangat. so pindah ke sini. ni pun aku edit letak gambar sket.

gambar-gambar yang aku dapat credit to other bloggers that have been there too.

ni citer betul ni wehh bukan rekaan! hahahahahaha :D




Date : 7th June 2008 ( Saturday)

Location : Sunway Lagoon Surf Beach

Time : 12pm to 8pm

Performances by ; Pop Shuvit, Frequency Cannon , Altered Frequency, One Buck Short, Estrella, Doul and lots more

Special Events : Seventeen’s Summer Hunk & Cover Girl of 2008

Sponsors : Roxy & Quicksilver

Organised by : Seventeen Malaysia ( Magazine) & BluInc







adoi..


apebende la roxy summer splash ni..

hekhekhek~

aku sampai sunway pukul 3.

sampai kat sane, fidzry dtg amek aku bawak gi seblah billabong kat wing baru.





adoi..

tengok bawah, macam gile org! tu kat main entrance tu.






pastu aku, raup, fidzry, ngan membe2x die pusing2x tunggu memembe laen sblum kami pegi kat main gate.

pegi sane, die ckp xleh masuk plak dah..

kene pakai escalator kat selah kiri sane if nak masuk summer splash.

kitorang pun jalan kaki pegi..


ni view dari tempat isap okok kat blakang.

sampai kat situ, ya robi!

macam kemak dah keadaan kat situ!


mase tu x jerit2x lagi.

kitorang beratur, wa…

panasnye x yah cite la..

mcm duk teperap dlm stokin panas!


gile dahla kene stat dari belakang nak menyelit pegi depan.



huuu..

beratur punye bratur, x dpt2x gak.

ha..


stat bising bile orang sume jeret FUCK U! FUCK U!

ulang2x.

aku diam je lagi mase tu..

ko tengok?! siap ade orang pengsan lagi tu ha wehhhh


punye sesak cakap kau, ramai gile give up.

bile ramai yang dah blah, boleh la msk sampai depan sket.


ade awek depan aku ni agak comel la..

nak lepas masuk kawasan pavement tu ade pagar besi.

ini kalau berebut pegi kuliah kan ke bagus? kehkehkeh


jadi kene la panjat kalau nak masuk.

die ni kesian plak aku nengok..

aku pun tolong le..

heheheh~~

sengeh2x gak la.


wa…

punye lame sampai aku dah x tahan..


aku naek pagar tu, aku jerit la an tanpa mempedulikan org len lagi!

WEH KEMAK! KASI LA ORG MASUK BODO! KO IGT KITORANG NI ANJING KE BABI! KEMAK KAU!


wa..

serentak dengan aku jeret tu, sekeliling aku sume nengok je dgn tesengeh2x.

ade la gak 2-3 org budak yg join jeret same ngan aku.

ade sorang dak gemuk tu lagi cibai mulot die!

agak lawak la.!

hehehe~~


die, aku, membe die yg pakai spek, ngan budak tinggi ni pakai singlet.

kitorang maki la menatang brader india tu pasal duk halang org dari masuk.

xde..


masalahnye, sume org ade tiket..

bukan nak masuk haram pun..


cibai!

aku dengan rambut aku duk melalak, awek2x sume gelak je..


heheheh~~

cibai dorang.


paling aku xle bla, ade mamat depan aku ni jeret2x gak. skali membe die saound."weh bodo, jgn la bising do. kau nak kene lempang ngan brader blakang kau ke?" (brader blakang ko tu merujuk pade aku la)

hakhakhak~~

aku sengeh je..

aku ni kan dak baek..


dak gemuk tu, baling2x papan tande roxy summer splash.

aku sambut, aku baling balek.

geram aku nengok bende tu, aku jeret BALING BODO! BALING! BALING! BALING!

papan tande tu duk terbang2x atas crowd. las2x, ade mamat tu baling btul2x terbang sampai escalator tu pastu jatuh bawah.


wa…

sume orang tepuk tangan ngan jerit YAY!! YAY!!


hakhakhak~~

pastu aku klua plak point MINYAK DAH NAEK LA BODO! KASI LA KITORANG MASUK! KEMAK KAU!

dak gemuk tu lagi cibai, NENEK AKU KOLING LA BODO! ATUK AKU NUNGGU KAT BAWAH TU! CIBAI KAU!

membe die pun same kemak je pangai, KEMAK KAU! KITORANG DAH LEWAT NAK AMEK AIR SEMBAHYANG SOLAT ASAR NI WEH!

hakhaklhak~~


cibai.

banyak gak la ayat aku ngan dorang sume klua.


memang mase tu, 4 org ni je la yg wat memekak. suare kitorang je yg paling bising. aku, dak gemuk tu, membe die, dak depan aku yg tinggi botak tepi rambut die ade corak2x stylo sket.

dah dekat2x nak sampai tengah2x.


awek cun seblah aku ni ckp kat aku.

"ey, adik i dah nanges ni."

aku nengok bawah.

la..


ade dak kecik rupenye!

aduai..


sian sial dak ni.

aku pun nak angkat la nak dukung budak tu.


yela..

kesian weh.

akak die dahla cun pulak tu. kacuk ngan mat saleh aku rase.

aku nak angkat je budak tu, nengok budak tu bwak 2-3 beg plak.

ai..


akak nye sial dere adik.

saje je..

aku letak balek dak tu, lepaskan beg die kasi akak die pegang.


memang pagar tu barai


aku ngan bengangnye jeret la KEMAK KAU! BUDAK KECIK NI WEH! PIKIR LA SKET! BABI KAU YAHUDI ZALIM! YAHUDI! YAHUDI! YAHUDI!

pastu crowd sume ikot aku jeret yahudi2x!

hindraf, pak lah sume abes klua.

sape2x yg ade mase aku tu, taule pebende yg kitorang bising tu.

pastu aku suh dak depan aku yg tinggi pakai singlet tu tolong dukung. yela.

aku ni bukan nye tinggi mcm die..


baek die yg dukung btul?

dah sampai depan tu, aku jeret la kat brader polis tu.

dak kecik ni bang!


kasi die jalan dulu!

aku tolak dak2x blakang aku kasi ruang sket.


budak tu dah jalan, aku kasi le can akak die plak lalu bawah gate tu masuk escalator.

fuu..

lege weh…

dah sampai pat escalator tu je, dah sgt2x lege.

turun satu escalator tu ade cam ruang benti sket. pastu barukene turun escalator yg kedua.


dekat tempat benti tengah2x tu, aku benti la jap. ade awek cun tu ngan adek die.

aku pun tanye la akak die

"ey. adik u cane? dah okay? dah nanges dah?"

"em. die dah okay dah. ey, thanks ye?"

"ya. okayh2x."


mase tu malas le pulak nak ckp byk2x.

(menyesal wo pastu!)

aku benti je, ramai plak dak2x tego aku.


ngan dak2x yg bising tadi, kejap je dah jadi kawan. hakhakhak!

cibai.

pastu dtg lak adek awek tadi(yang besa la. aku x tau la pulak kan awek die ke akak die.yg aku tau, ade la hubungan dorang.)


dtg duk merungut kat aku pasal kejadian kat atas tadi.

heheheh~~

aku pun, layan je. "tu ah. cibai dorang ni sume."


pastu, dtg plak dah sekuriti. die suh sume jgn tunggu kat tengah2x ni. suh tunggu kat bawah sane.

"dah2x. sume turun kat sane. jgn tunggu kat sini. turun2x. xpe2x. xde tiket pun boleh masuk."

ha?!

kau nengok..


adoi..

bodo betol..


baek die xyah nak halang2x tadi..

las2x masuk PERCUMA jugak..

=]

sampai je bawah… fuh!
gile perv mat saleh boroi tu.



orang ramai gile babi!

bikini sume!

hakhakhak!

aku agak tergamam la.. heheheh~~

aku dan raup.  gambar dengan fidzry xde pasal telefon dah basah. adehhhhh
yela..

aku kan dak baek..

sampai je, aku bukak slua, bukak baju.

tinggal boxer je la.


ape lagi..

terjun le dlm air!


aku, raup, fidzry, membe2x die.

aku masuk ngan dorang.

wa..


sampai je dlm air, sume mate duk meliar je!

comeyl woiiii.
gatal ehhhhhh. kehkehkeh

nice!
kemak sume mate keranjang! pervert!
                                              
hakhakhak!

kitorang le yg memekak cam haram. jalan2x keliling air cari pompoan lawa, kepung, simbah2x air.


hakhakhak!

buat ketapi dlm air la..


cam bodo.

pas kitorang wat ketapi tu, ramai pulak dah nak jugak..

hee~~


kitorang layankan aje..

pastu suh sume sambung2x kasi panjang.

sume ops mencari awek cun untuk dikacau.

hehehe~~
XD


ade show bodo atas stage.

he~~
memang agak bosan la bende2x atas stage.

masuk part muzik2x je, ha.. baru bes sket.

abes bontot kau kene raba.


yg kat depan stage, sume duk terlompat2x.

mase band perform, lagi cibai.. aku duk depan stage, yg blakang2x sume baling2x pasir!


hakhakhak!

ciubai!

memang aku x bukak mate la!


melompat2x je tapi x bukak mate.

bende bes mase dj maen lagu rnb. wa..


agak seronok!

lagu die yg aku igt,

fat joe n terror squad - lean back

pitbull - hit the floor

pitbull - culo

flo rida - low


ngan lagu2x len la.

wa..


tym low je, sume org jadi gile.

duk tejoget2x.

makanan die aku cakap kau…


berger satu 7 ingget!

hot dog satu 6 ingget!

air tin satu 4 ingget!

aiskim yg kat lua 1.50 jadi 5 ingget satu!

air mineral botol kecik 5 ingget satu!

hakhakhak!


memang haram le aku nak beli..

aku minom air pantai bodo ngan air water cooler je la.

X)

depan quiksilver ade dak2x shuffle.

kat tandas sume duk berator mcm bli makanan!

locker isi barang sume penuh!

aku mintak ngan brader berger tu plastik 2, pastu bungkus je la beg pastu letak bawah pokok.


dahla hujan.

tapi hujan2x pun, sume org gile gak.


sampai malam, habis marabahaya popshuvit, vokalis die wat stage dive.

hakhakhak! yang aku xleh bla skali.

die stage dive je, sume barang die ken rompak!


aku pun rompak gak rantai die. tapi terjatuh pastu kene rompak balik!

hakhakhak!


yg aku dpt, pegang bontot die je la.

kasut die pun kene rompak gak.


die pegang kasut die, tapi x berjaye.

sbelah ilang.

apstu dak2x tolak die masuk atas stage balek.

pastu lagu die abes.

"weh korang, kasut pun nak curi gak ke?!"


die bengang aku rase, pastu die campak kasut die lagi seblah.

hakhakhak!


abes bangle die sume ilang!

hakhakhak!


cibai!

zapo nye silper jepun ilang, die mentak tolong aku cilokkan satu.


aku pegi tepi pokok tengok ade 2 pasang sliper.

aku baling la kat zapo dua2x.

cibai nye zapo!

die amek yang adidas.


skelip mate je, tuan punye sliper dtg!

"mane sliper aku weh!?"

itik trus suh zapo cpat2x lari.


hakhakhak!

kemak nye zapo.


datang ngan sipar murah. balek ngan sipar mahal.

qasim lagi la.

membe die punye beg hilang. dlm beg tu ade kunci kete.


hu..

memang aku xtau nak cakap ape la.


tapi memang bodo la party ni.

ade ke summer hunks ngan cover girl xde.

nak amek gamba ngan dorang, kene amek gamba ngan poster dorang. tu pun kene bayar!

adoi,


apebende la cibai.

show abes pukul 9 malam.

abes je, sume stret belah.

overall memang bodo la bende ni.

yg bes nye bagi aku ngan membe2x aku,

awek cun2x(tapi sume dah ade balak).
bikini(tengok je boleh, pegang xleh).
main air(ramai gile babi org).
makan(sume bende harga x masuk akal).
muzik(kesian kat pop shuvit punye vokalis).
masuk free(nak kene setengah mati baru free).


gamba2x aku xdpt tangkap la pasal enpon aku dlm beg raup.

so, korang sume mintak la gamba dari dak2x laen yg pegi.

p/s: tekan sini, sini, sini, sini, dan sini untuk gambar lebih banyak. : P
Baca Lebih Lanjut / Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...