Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Saturday, November 27, 2010

Blackberry - Playbook



here it is peeps!!

the Playbook. its a Blackberry first tablet developed by Research In Motion (RIM).

sekarang ni makin banyak pulak kan tablet yang keluar sejak Ipad dihasilkan. yang paling banyak sekali dapat sambutan macam biasa lah. dah tentu Apple Ipad.

tapi banyak jugak developer lain punya yang jadi famous. contoh macam Samsung Galaxy Tab, China Ipad (Android) dan paling latest sekali keluaran Blackberry yang memang terkenal dikalangan orang banyak duit. wakakakakakakka

yang dari China punya memag agak terbahek la. dahla pakai Android (yg memang dikenali kerana mantopsss), siap ada yg pakai froyo lagi woi!!!! peh. giler wa cakap lu. konfem konfem murah.

agak agak korang nak beli satu yang murah murah punye china Ipad ni, jgn segan boleh cari aku. :P

memang power la China ni.


Nak tengok China Ipad Froyo, tekan sini :))




 
Blackberry Playbook review

nice eh? dah macam bb 9800 yg xde keypad.


apa yang menarik sangat pasal tablet ni? meh sini nak cite

7-inch LCD, 1024 x 600, WSVGA, capacitive touch screen with full multi-touch and gesture support
BlackBerry Tablet OS with support for symmetric multiprocessing
1 GHz dual-core processor
1 GB RAM
Dual HD cameras (3 MP front facing, 5 MP rear facing), supports 1080p HD video recording
Video playback: 1080p HD Video, H.264, MPEG, DivX, WMV
Audio playback: MP3, AAC, WMA
HDMI video output
Wi-Fi – 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 2.1 + EDR
Connectors: microHDMI, microUSB, charging contacts
Open, flexible application platform with support for WebKit/HTML-5, Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, POSIX, OpenGL, Java
Ultra thin and portable:
Measures 5.1″x7.6″x0.4″ (130mm x 193mm x 10mm)
Weighs less than a pound (approximately 0.9 lb or 400g)
RIM intends to also offer 3G and 4G models in the future.



dilengkapi dengan kamera belakang 5mp full HD dan 3mp full HD kat bahagian depan memang tentu tentu la clear habis kalau dah HD ni kan. xpayah sampai 12mp macam Satio pun dah puas hati aku rase. 

yang paling gile sekali ialah processor dia. 1GHz DUAL CORE!!!!!!!!!!

sekarang ni yang paling power pun untuk handheld devices baru 1Ghz One Core je contoh yang dipakai oleh HTC Desire ngn Sony Ericsson Xperia X10.

tablet Blackberry ni jugak digunakan dalam klip video Dirty Bit. chek it out yawww.


kalau dah dual core ni memang multi tasking xkan jadi masalah lah kan sebab blackberry pun dah dikenali ramai pasal issue hang dan lag dia. 

Screen WSVGA (Wide Super Video Graphics Adapter) ni dah boleh lawan Super AMOLED (Active Matrix Organic LED) dari Samsung dah nampak gaya. 


untuk spec penuh Apple Ipad, tekan sini :))
untuk spec penuh Samsung Galaxy Tab, tekan sini :))

untuk perbandingan Apple Ipad VS Samsung Galaxy Tab, tekan sini :))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...