Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Thursday, February 17, 2011

kamera aku hilang

haramjadah betol la. kamera hilang. tetinggal dalam van masa balik masum haritu. dalam perjalanan nak sampai unimas tu, budak budak ni pakai kamera main tangkap tangkap gambar. yang paling aku bengangnye kamera dorang dah pakai x letak balik dalam beg aku. mak aihhhh.

sampai bilik, aku buat biasa jela dulu nak rehat pasal x jangka pun kamera buleh hilang. esok nya aku nak transfer gamba cari kamera dah xdak. adoyai. memang gua bengang la. dahla semua gamba ada dalam tu.


TU KAMERA PERTAMA AKU TU WOI! BODOLA KALAU AKU CAKAP AKU X SAYANG. penuh dengan nilai sentimental tu wehhh.


memang berserabut kepale hotak aku kalau pikir pasal kamera sekarang ni. dahla aku punya final year projek memang kena ada kamera. haduh.

cakap senang la beli baru je. pundek betul.

budak budak ni tau tanya mana gambar mana gambar. menyirap gua bai. tapi tulah.

gua nak buat macam mana, benda dah jadi.

nak pinjam orang punya kamera, kau faham faham jelah perangai orang ni. belum tentu ikhlas dia bagi pinjam bai. dari aku sakit hati, baik aku beli sendiri.

so sapa sapa yang nak tolak kamera 2nd >10mp, tolak kat aku. nak beli 1st hand dah xdak selera la bro. aku nak cakap pun korang bukan faham sangat. korang kena rasa dulu baru boleh faham. haih. nasib nasib. mungkin ada hikmah di sebalik kehilangan kamera gua.
Baca Lebih Lanjut / Read more

day 13 - night work

today is 19 January 2011 and it is day 13 of my field sampling.

todays work is placing glue traps and searching for any reptiles on our path. 

still no sample obtained from pitfall traps.

one of the glue trap caught a squirrel and all that is left was just its tail. 






















Baca Lebih Lanjut / Read more

day 12 - sample obtainment

today is 17 January 2011 and it is day day 12 of my field sampling.

i entered the forest at 1830 hours and got out at 2000 hours.

one sample obtained from the glue trap which is a green flying lizard.









Baca Lebih Lanjut / Read more

day 11 - trap placement

today is Sunday 16 January 2011 and it is day 11 of my sampling.

i entered the forest at 1500 and got out at 1800.

all the pitfall traps still doesn't produce any capture.

for today, i only set up new glue traps.

















Baca Lebih Lanjut / Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...