Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Wednesday, March 30, 2011

al fatihah pada pelajar UNIMAS yang meninggal dunia petang tadi.

aku tengah duk syok syok makan pau dekat bilik Pijan, tetibe Jat Sigur telefon bitau ada orang bunuh diri dekat jambatan UNIMAS. mmg terkejut aku. igt die buat lawak ke apa.

tengok luar tingkap, hah, penuh org dekat jambatan.

berbekalkan perasaan ingin tahu aku, aku pun merempit menuju ke jambatan tu. tengok mmg penuh orang sampai jem. trak bomba, polis apa suma ada.

sampai, jumpa kawan-kawan lain tanya apa yg berlaku sebenarnya. so khabar angin yg aku dapat ialah;

pelajar tahun 2 


berasal dari Sabah


berumur 21 tahun


fakulti kejuruteraan


ahli jawatankuasa perwakilan kolej Bunga Raya


seorang India Muslim


terjun dari tengah-tengah jambatan


terdapat batu dalam beg galas yang dibawa sekali


seorang yang ceria


seorang pelajar yang cemerlang


pernah melakukan cubaan membunuh diri beberapa kali sebelum itu


seorang pelajar fakulti seni gunaan cuba untuk menyelamatkan beliau dengan terjun ke dalam tasik tetapi tidak berjaya.


seorang pekerja indonesia juga cuba terjun ke dalam tasik untuk menyelamatkan beliau tetapi tidak berjaya.


2 orang itu dibawa ke balai polis untuk memberi keterangan sebagai saksi.


mayat hanya dijumpai selepas azan asar. 


mayat tenggelam ke dasar.


mangsa meninggalkan sekeping nota di dalam beg galas


bomba terpaksa menggunakan pengaut untuk menarik beg glas mangsa yang berisi batu.

ni antara khabar angin yg aku dapat. wallahualam betul ke tidak hanya tuhan yang tahu.

update: ni profile fb arwah yg aku dapat.






update: dari Borneo Post



KOTA SAMARAHAN: A second-year Civil Engineering student drowned after he leapt off a bridge into a man-made lake in the grounds of Unimas campus here yesterday.
The deceased has been identified as Sachess Qaspie Marimuthu, 21, from Sabah.
The incident occurred shortly after 2pm when Sachess, who was earlier seen standing alone on the bridge across the lake carrying a backpack, climbed over the railing and plunged into the water below.
Horrified witnesses immediately called the Samarahan fire station, which despatched a team of rescuers to scour the lake for the victim.
Bomba officer-in-charge Ahamarie Juhai, when contacted yesterday, said 10 personnel were involved in the operation that ended at 3.38pm when Sachess’ body was recovered from the bottom of the lake.
Several students said that a search of the victim’s backpack found it contained a large rock, which they believed had been intended to weigh him down.
Meanwhile, there were also rumours going around campus that Sachess had sent a text message to several friends to inform them he was ‘leaving’ prior to the fatal leap.
The incident has been classified as sudden death pending a police investigation.
p/s: jgn kita kata bukan bukan pada arwah. bukan kita yang tentukan dia masuk syurga atau neraka. serahkan pada Allah S.W.T dan kita harus terima apa yang telah berlaku. sedekahkan al-fatihah untuk beliau adalah langkah terbaik yang mampu kita lakukan.









Baca Lebih Lanjut / Read more

Sunday, March 27, 2011

Guinness League 2011: Lycans vs Gladiators


match ni teruk lycans kene tibai. ntah la. lately asik kalah je. gameplan suma x jadi. tak tau apasal. last match, player x cukup, match ni ramai pulak datang.

aku mula mula sampai tu, ada friendly dgn smk asajaya vs blackcatz. aku main untuk blackcatz la pasal game kejap je pun 10's. yang ni paling aku xleh tahan. apesal buleh kalah ngn budak kecik. hahahaha. lucu pun ade. aku ni pelik sikit la. kekadang jadi nak buat jynx, kekadang x. tensen aku pikir balik. hahahaha.

lepas friendly dah habis, sambung dgn lycans vs polikuching.

aku jadi waterboy la sial.... memang terer lah aku. gila betul. injured ramai, tapi x tukar. aku heran jugak. sampaikan ada 3 reserve x dapat main termasuk aku. itupun dekat 10 minit terakhir baru aku dapat main. tupun aku mintak. kalau x mintak mmg konfem x dapat main. lagi sakit ati nanti.

so main je lah. masa tu pun dah kalah teruk kut. skrum mmg x menang langsung. aku sangat herannn. tapi tulah. nak buat cemane pasal benda dah lepas. benda dah jadi dah pun. terima dengan redha je la. cuba lagi kotttt makusd tersirat dia. game akan datang, lycans vs hunters. (UNIMAS vs UiTM).






























































Baca Lebih Lanjut / Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...