Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Thursday, April 28, 2011

Cara berkesan tingkatkan trafik blog anda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. :)

untuk pos kali ni, aku nak ajar cara nak drive traffic dgn cepat pada blog korang. cara dia ialah dengan menggunakan facebook comment box plugin.

apa beza kotak komen facebook ni dgn kotak komen biasa?

hah. sekali tgk mcm sama je kan? takdak brooo. ni mmg terbaik punya facebook keluarkan untuk bloggers sedunia. hahhaa

bila korang pakai kotak komen facebook ni, komen tu akan keluar kat facebook si pemberi komen sekali dengan link blog korang. maknanya x perlu nak share pun dia dah automatik sharekan sendiri.

sekarang kan aku rasa hampir semua orang ada facebook, so maklumat yang sampai mmg cepat.

cara-cara dia:

masuk kat dashboard blog, klik design.


klik edit html


tekan expand widget template


klik dalam code box tu, tekan CTRL+F


copy kod ni, paste dekat situ. pastu tekan enter.
 <data:post.body/>
korang akan dibawa ke code tersebut yang telah dihighlight .


copy kod ni
<div><div id='fb-root'/><script src='http://connect.facebook.net/ms_MY/all.js#appId=APP_ID&amp;xfbml=1'/><br/><fb:comments expr:href='data:post.url' expr:title='data:post.title' expr:xid='data:post.id' num_posts='3' width='520'/></div>
paste kan selepas kod   <data:post.body/>

dah sudah, tekan save template. kemudian view blog korang, dia akan keluar macam ni.


pasni, sorokkan comment box yang lama.
masuk settings, klik comment, tekan hide. pastu tekan save setting. view blog korang dan voila! mmg cantik. hahaha.

kenapa aku suruh hide? sebab dia, plugin facebook ni ada sediakan jugak pilihan untuk komen menggunakan google account, yahoo, etc. jadi, buat ape nak semak tambah lagi. pakai satu cukup kan? kehkehkeh

kalau korang tengok kotak komen pesbuk ni macam terkeluar sampai ke sidebar atau kecik sangat, korang boleh ejas benda tu. ikut langkah pertama tadi, cari balik kod ni.
<div><div id='fb-root'/><script src='http://connect.facebook.net/ms_MY/all.js#appId=APP_ID&amp;xfbml=1'/><br/><fb:comments expr:href='data:post.url' expr:title='data:post.title' expr:xid='data:post.id' num_posts='3' width='520'/></div>
ubah yang aku warnakan merah ni. num_posts tu untuk tunjukkan berapa banyak pos komen yang akan keluar kat situ secara automatik.
ubah width tu ikut kesesuaian. kalau terkeluar sampai ke sidebar, kurangkan nilai dia. kalau kecik sangat, tambahkan nilai dia.

secara default, bahasa yang aku set ni adalah bahasa malaysia. untuk tukar ke bahasa inggeris, ubah kod ms_MY kepada en_US


lepas dah siap, korang cuba testing dulu benda tu. kalau keluar kat facebook korang, maknanya mmg dia dah linked dan korang berjaya. yay! haha

selamat mencuba. sekadar terima kasih pun hamba dah bersyukur :) kehkehkeh
Baca Lebih Lanjut / Read more

Thursday, April 21, 2011

Daging Rusa Untuk Dijual! Kompom Konyang Den Koba Kek Kau!

Ekau mesti tokojut tengok pobondo den tulih ni ha. tapi memang den xdo eh nak membongak kek kau.

Daging Rusa Beku Untuk Dijual! memang sodap. eden dah torai bai. kot tak cayo, kau poie sendiri lah yo. kehkehkeh

den bukan nak burak kosong la ngn kau. tapi daging ni memang terbaik. dah raso sekali, baru kau tahu penangan eh.

kek bawah ni, den ado sodiokan nombo tipon ngn maklumat eh. haa. pandai pandailah yo. ekau sumo dah bosa. maleh den nak burak panjang-panjang ngan ekau.

bak kato orang tuo la. cakap yo molotup "pumpam pumpam". hasil eh takdo. apo laie. torai lah yo.


-Daging Rusa Sejuk Beku yang siap dipek. SATU kilogram bagi setiap pek.
-Cash on Delivery (COD) area Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya.
-Jika luar kawasan, RM2 akan dicas bagi setiap SATU kilogram.
-Bagi setiap 10 kilogram dan ke atas. Tempahan boleh dibuat TIGA hari sebelum.

1 kilogram= RM37.00 (termasuk kos penghantaran)
10 kilogram ke atas = RM RM35.00 sekilogram


Maklumat lanjut, hubungi:
-Azri: 019-3607285




Baca Lebih Lanjut / Read more

Tuesday, April 19, 2011

cara-cara nak letak radio dalam blog anda

ni aku nak ajar satu tutorial cara nak letak widget radio dalam blog korang. tapi yg aku dpt cari ni untuk radio-radio bawah astro sahaja. 


penat aku cari kat google, x jumpa jumpa pun. last last aku crack sendiri benda ni dan alhamdulillah rezeki aku dapat buat. so kepada yang tak tahu, boleh cuba. yang dah tahu baik korang buat-buat tak tahu.


pilihan-pilihan radio bawah astro ni. antaranya;











































masuk dashboard, klik design, klik add a gadget dekat bawah sekali. 


amik add html

copy kod dekat bawah ni, paste dekat situ.
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">


tekan save, lepastu siap. view blog korang kalau takut aku tipu. kehkehkeh

code yg atas ni untuk hitz.fm

untuk sinar.fm, tukar yang aku highlightkan merah tu kepada sinar
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
dia akan jadi
<iframe src="http://ads.sinar.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/sinar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0"> 
 untuk thr gegar, tukar yang merah pertama jadi thr pastu merah kedua jadi gegar
<iframe src="http://ads.thr.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/gegar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk era,
<iframe src="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk Lite
<iframe src="http://www.litefm.com.my/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/lite/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk centerkan widget radio ni, letakkan kod ini
<div align="center"> (kod widget radio pilihan) </div>
untuk radio yang lain lain tu, contact aku. aku tolong carikan. selamat berblog wahai kawan-kawan. sekadar terima kasih pun dah cukup bai. :))


p/s: versi ini dah tak dapat digunakan lagi. sila rujuk ke sini untuk versi terbaru.
Baca Lebih Lanjut / Read more

Monday, April 18, 2011

Guinness League 2011: Lycans vs TUDM Kuching


untuk game kalini, lycans menang besar bai dgn 43-7.


tudm mmg fit. badan besa besa macam gajah. keras cam batu pulak tu. mak aih. nak jatuhkan mmg kene bg 2 org baru jatuh betul betul. masa skrum, aku dh pelik dah. lawan orang ke jin super power ni. 

besar gile babi kot. mak aihhh. 

tapi skrum kami mmg jadi. mula mula tu mmg kalah, lepas dah 2-3 kali skrum, sama je pun power.  xdak la sampai x buleh kalahkan. teknik kene betul je.

aku main hooker full time. tapi paling menyirap bila throw in banyak x straight. mmg sial la an. coach kat luar dah menyumpah aku dah. pehhh. stat kene sumpah tu aku dah moral down sket. las las, aku suruh si Wan Daddy throw ganti aku, aku jadi lifter. 

game ni mmg aku liat bai. hahaha. dah kene tekel, jatuh, mmg aku bangun balik 3-4 kali. gain ground banyak kot. yela, nak lebih lebih x dpt la. dorang tu xnak besar pulak an. hahaha. 

lycans punye defend mmg terbaik. dorang x dpt pegi kot. nk pick n go mst x lepas. mmg puas hati la. tp bai...

tengkuk aku hampir patah kot masa skrum collapse. gile gua cakap lu. nasib baik si wan cepat keluar die tgk aku dah terpusing dah tengkuk so aku dpt jatuh ketepi. mak aihhhh. tu kalau aku patah tu, huuuu. trauma aku rasa. 

wlupun aku x try, tp aku rasa aku dh buat baik. tu aku rasa la. pandangan org lain aku x leh nk halang. 

si Dan tu jari dislocate terus mcm aku kena dulu. mmg bengkak kaw kaw punya. tp tulah, kalau takut luka, takut cedera, baik balik umah main batu seremban bai. aku rasa batu seremban pun buleh cedera kalau main mcm gile. hahahha. 

si Dilo Bukan Nama Sebenar tu sampai bahu tercabut. hahaha. kesian bai. pe buleh buat. bende dah jadi.

masuk suratkhabar bai! hahahaha.


gambar tak dpt nk amik byk pasal Lycans xdak official photographer. gamba yg ada ni pun pakai tepon je. okla dari takdak kan? :))






























Baca Lebih Lanjut / Read more

Saturday, April 09, 2011

kenapa wanita perlu terpikat pada pemain ragbi


1. We can do it 80 minutes straight in 15 different positions
2. We’re used to scoring big and taking pain
3. We love the grass
4. Getting sweaty and dirty is no problem
5. Skill and moves are definite
6. We’ll play anywhere and anytime
7. We play well with others
8. We’re always on the top of the game
9. We know when to take charge

10. We know how to play gentle
11. We also know when to play rough




melayu dia,


1. kami boleh main 80 minit tanpa henti dengan 15 posisi berlainan.
2. kami dah biasa dengan yang besar-besar dan kecik-kecik.
3. kami sayang rumput.
4. peluh peluh dan kotor adalah benda sedap.
5. skill dan pergerakan laju mcm naik supra.
6. kami boleh main kat mana-mana dan bila-bila masa.
7. kami pandai bermain dengan orang lain.
8. kami selalu main kat atas.
9. kami tahu bila nak menyerang.
10. kami tahu bila nak main lembut.
11. kami tahu bila nak main kasar.




kami adalah lelaki dengan bola yang pelik. :)




hahahaha. rata-rata pemain ragbi yg aku jumpe, atas padang mmg ganas. itu kalau korang bawak beruk pegi tengok dorang main ragbi, mau terberak berak beruk tu duduk seblah ko. buleh hilang pedoman bai. kehkehkeh. tp player ragbi ni kalau dengan pompoan, mak aihhh. pijak babi pun x mati. hahahhahaa. so kepade awek awek yang diluar sana, baiklah korang cari pemain ragbi kalau nak tau apa tu definisi romantik.  KAH KAH KAH.




bak kata aku, cinta ibarat bola ragbi. sebelum dapat, dikejar bagai nak mati. sesudah dapat, dilindungi dan dijaga biar pecah kepala asal bola tak apa-apa. 



referee mengamuk kalau cuba kacau gadis.
tapi kalau dah tak tahan, bola kene tendang biar jauh sampai keluar garisan untuk menyelamatkan keadaan. kalau takut nak bawak, pass kat kawan-kawan yang lebih memerlukan. 


kan kan kan? :P


Baca Lebih Lanjut / Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...