Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Tuesday, April 19, 2011

cara-cara nak letak radio dalam blog anda

ni aku nak ajar satu tutorial cara nak letak widget radio dalam blog korang. tapi yg aku dpt cari ni untuk radio-radio bawah astro sahaja. 


penat aku cari kat google, x jumpa jumpa pun. last last aku crack sendiri benda ni dan alhamdulillah rezeki aku dapat buat. so kepada yang tak tahu, boleh cuba. yang dah tahu baik korang buat-buat tak tahu.


pilihan-pilihan radio bawah astro ni. antaranya;











































masuk dashboard, klik design, klik add a gadget dekat bawah sekali. 


amik add html

copy kod dekat bawah ni, paste dekat situ.
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">


tekan save, lepastu siap. view blog korang kalau takut aku tipu. kehkehkeh

code yg atas ni untuk hitz.fm

untuk sinar.fm, tukar yang aku highlightkan merah tu kepada sinar
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
dia akan jadi
<iframe src="http://ads.sinar.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/sinar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0"> 
 untuk thr gegar, tukar yang merah pertama jadi thr pastu merah kedua jadi gegar
<iframe src="http://ads.thr.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/gegar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk era,
<iframe src="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk Lite
<iframe src="http://www.litefm.com.my/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/lite/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk centerkan widget radio ni, letakkan kod ini
<div align="center"> (kod widget radio pilihan) </div>
untuk radio yang lain lain tu, contact aku. aku tolong carikan. selamat berblog wahai kawan-kawan. sekadar terima kasih pun dah cukup bai. :))


p/s: versi ini dah tak dapat digunakan lagi. sila rujuk ke sini untuk versi terbaru.

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... kalau saya nak minta radio hot.fm ada tak?? huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalammm. hot.fm tu susah sikit sebab dia kena download plugin octoshape apa semua. buat masa ni, yang astro punya radio je yg paling senang. hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...