Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Tuesday, April 19, 2011

cara-cara nak letak radio dalam blog anda

ni aku nak ajar satu tutorial cara nak letak widget radio dalam blog korang. tapi yg aku dpt cari ni untuk radio-radio bawah astro sahaja. 


penat aku cari kat google, x jumpa jumpa pun. last last aku crack sendiri benda ni dan alhamdulillah rezeki aku dapat buat. so kepada yang tak tahu, boleh cuba. yang dah tahu baik korang buat-buat tak tahu.


pilihan-pilihan radio bawah astro ni. antaranya;











































masuk dashboard, klik design, klik add a gadget dekat bawah sekali. 


amik add html

copy kod dekat bawah ni, paste dekat situ.
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">


tekan save, lepastu siap. view blog korang kalau takut aku tipu. kehkehkeh

code yg atas ni untuk hitz.fm

untuk sinar.fm, tukar yang aku highlightkan merah tu kepada sinar
<iframe src="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
dia akan jadi
<iframe src="http://ads.sinar.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/sinar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0"> 
 untuk thr gegar, tukar yang merah pertama jadi thr pastu merah kedua jadi gegar
<iframe src="http://ads.thr.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/gegar/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk era,
<iframe src="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk Lite
<iframe src="http://www.litefm.com.my/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/lite/index.html" width="640" height="360" scrolling="no" frameborder="0">
untuk centerkan widget radio ni, letakkan kod ini
<div align="center"> (kod widget radio pilihan) </div>
untuk radio yang lain lain tu, contact aku. aku tolong carikan. selamat berblog wahai kawan-kawan. sekadar terima kasih pun dah cukup bai. :))


p/s: versi ini dah tak dapat digunakan lagi. sila rujuk ke sini untuk versi terbaru.

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...