Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Tuesday, June 21, 2011

Cara nak Paste HTML Code dalam entri blog anda

assalamualaikum dan salam sejahtera. kali ini, aku nak ajar cara untuk korang paste HTML code dalam entri blog korang.

mula mula sekali klik pada posting dan new post untuk korang taip entri.

contohnya korang nak paste kan kod ini
<data:post.body/>
klik pada butang quote di bawah butang edit html macam ni


cursor korang akan blink kepada tempat yang telah korang tekan quote tadi. selepas itu paste kod yang anda nak tadi di tempat tersebut.


tekan preview untuk lihat dahulu sebelum publish post. kalau dah puas hati, publish post dan hasilnya adalah seperti ini.


terima kasih pada faizal yang cadangkan aku buat entri pasal benda ni. 

selamat mencuba. terima kasih pun dah cukup beb. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...