Nuffnang

lu ikot gua, gua ikot lu. tarak hal punya.

suka blog ni? macam laik a gisik? zasss

Thursday, February 09, 2012

cara-cara nak letak radio versi baru pada blog anda

ingat tak dulu aku ada post satu entry pasal tutorial nak letak radio pada blog? tak ingat? nah baca sini

dan radio dia akan keluar lebih kurang macam ni


sekarang astro dah tukar kepada applikasi radio yang lebih mesra pengguna iaitu seperti yang korang dapat tengok dalam blog aku ni dekat bawah sekali.

jadi, aku nak ajar korang macam mana nak letak kod radio yang paling baru ni pada laman blog atau laman web korang. 

mula-mula :-


masuk dashboard, klik design, klik add a gadget dekat bawah sekali.




amik add html


copy kod dekat bawah ni, paste dekat situ.
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/sinar/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>

tekan save, dan widget tu akan siap terus dalam laman web korang.

kod yang aku bagi ni adalah untuk sinar.fm

kalau korang nak tukar radio lain ikut langkah yang aku tunjuk dekat bawah ni pula.

untuk hitz
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/hitz/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>
untuk lite
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/lite/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>
untuk mix
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/mix/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>
untuk era 
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/era/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>
untuk my
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/myfm/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>
untuk Thr Gegar 
<div align="center"><iframe src="http://apps.radioactive.sg/amp/public/gegar/" width="770" height="300" scrolling="yes" frameborder="0"></iframe></div>

dah sudah nanti, blog korang akan ada radio yang lebih kurang macam ni -


selamat mencuba. kalau ada yang tak faham nanti boleh hubungi aku. insyaAllah kalau boleh aku tolong, aku cuba tolong. 

tak mintak duit pun tapi cukup la sekadar ucap terima kasih :) 



7 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...